Ja, stuur me regelmatig nieuwe klarinetartikels en partituren!
Voornaam:
Email:
Klarinet Muziek
basklarinet, klarinet muziek, bladmuziek, methodes, studieboeken en nog veel meer ...
home

De basklarinet

De basklarinet klinkt natuurlijk een stuk dieper dan een gewone klarinet, om precies te zijn juist één octaaf. De basklarinet staat ook in Bes.

Daarom is hij ook veel groter, en om hem nog praktisch te kunnen gebruiken zijn er een paar bochten in aangebracht. De hals is licht gebogen  en de beker wijst omhoog (beiden meestal van metaal).

Een ander gevolg van de grootte is ook dat de ringkleppen die je vindt op de gewone klarinet hier te groot zouden zijn voor normale vingers. Ze zijn daarom vervangen door dichte kleppen of "plateaukleppen". Verder is de mechaniek ongeveer hetzelfde, behalve een aantal extra kleppen die je met de pinken bedient.

Basklarinetten gaan altijd tot de lage Es, maar sommige modellen bereiken zelfs een lage C. Elk merk heeft een beetje zijn eigen systeem voor het spelen van deze laagste noten, meestal een combinatie van de rechterduim en -pink. Natuurlijk betaal je een meerprijs voor deze extra uitbreidingen.

Spelen op een basklarinet is wel een specialiteit op zich, daarom zien we in alle professionele orkesten een "specialist": de basklarinet-solist.

Vooral hedendaagse componisten schrijven graag voor deze "grote klarinet": de klankeffecten en vreemde klanken zijn bijzonder aantrekkelijk in avant-garde muziek.

 

Klarinetpartituren Webshop
Bezoek onze vernieuwde klarinetmuziek webshop

Honderden partituren voor klarinet onmiddellijk te downloaden!


                

 

 

Bekijk niet enkel de verschillende catalogi van klarinet muziek, maar wandel door het grote aanbod van artikels. De bijdragen komen van liefhebbers, beginners, gevorderden en professionelen. De auteurs onder jullie kunnen steeds gerelateerde artikels opsturen naar artikels@klarinetmuziek.com

Elk artikel dat, na goedkeuring, wordt opgenomen zal je naam, korte biografie en desgewenst een link naar je eigen website bevatten. Voeg dus de correcte gegevens bij!

Geniet ondertussen nog van de bijdragen van de andere auteurs en bekijk onze selectie van onmiddelijk downloadbare klarinet muziek ...

 

Site Resources

Webmasters, geef je site op voor mogelijke opname in onze directory.

Link naar deze site door deze code op je site te plakken.

Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacy bepalingen.

Bezoek onze partner listings.

Voor een snel overzicht van deze site, bekijk onze site map.