Ja, stuur me regelmatig nieuwe klarinetartikels en partituren!
Voornaam:
Email:
Klarinet Muziek
klarinetrieten, klarinet muziek, bladmuziek, methodes, studieboeken en nog veel meer ...
home :: klarinetrieten

Klarinetrieten

Klarinetrieten vergen ook wat onderhoud en verzorging. Je kunt pas oordelen over de kwaliteit van het riet als het eerst goed nat gemaakt is. Droge rieten trillen niet en kunnen niet beoordeeld worden.

Sommigen maken het riet nat door het gewoon in de mond te houden, anderen zetten het liever in een potje water. Dat zou de levensduur van je riet verlengen, maar persoonlijk ervaar ik weinig verschil.

Rieten die onmiddellijk heel goed spelen, gaan meestal niet lang mee. Een echt goed riet is in het begin een beetje stug en moet langzaam worden ingespeeld. Pas na een paar dagen is dat riet echt op zijn topniveau, maar dan gaat het ook wel heel lang mee...

Een goed idee is ook om niet te lang na elkaar op hetzelfde riet te spelen: wissel wat rieten af. Ze gaan langer mee, en je valt nooit "zonder". Wat lichtere en wat zwaardere rieten hebben voor verschillende gelegenheden, muziekstijlen of akoestiek is meestal erg plezierig.

Na het spelen droog je het riet even af en bewaar je het in een stevig geschikt doosje, waarbij de onderkant van het riet best op een vlakke ondergrond ligt. Tijdens pauzes, of indien je niet speelt, bescherm je het riet met de mondstukkap.

Over de auteur ...

Dit artikel werd gepleegd door de uitgever van klarinetmuziek.com
 

 

 

Klarinetpartituren Webshop
Bezoek onze vernieuwde klarinetmuziek webshop

Honderden partituren voor klarinet onmiddellijk te downloaden!


                

 

Bekijk niet enkel de verschillende catalogi van klarinet muziek, maar wandel door het grote aanbod van artikels. De bijdragen komen van liefhebbers, beginners, gevorderden en professionelen. De auteurs onder jullie kunnen steeds gerelateerde artikels opsturen naar artikels@klarinetmuziek.com

Elk artikel dat, na goedkeuring, wordt opgenomen zal je naam, korte biografie en desgewenst een link naar je eigen website bevatten. Voeg dus de correcte gegevens bij!

Geniet ondertussen nog van de bijdragen van de andere auteurs en bekijk onze selectie van onmiddelijk downloadbare klarinet muziek ...

 

Site Resources

Webmasters, geef je site op voor mogelijke opname in onze directory.

Link naar deze site door deze code op je site te plakken.

Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacy bepalingen.

Bezoek onze partner listings.

Voor een snel overzicht van deze site, bekijk onze site map.