Over ons

Met deze nieuwssite over klarinetmuziek richten we ons tot alle klarinetliefhebbers, zowel beginnende spelers, meer gevorderde amateurs als professionelen.
Iedereen die op zoek is naar klarinetmuziek en achtergrondinformatie over de klarinet kan hier beslist aan zijn trekken komen.

De klarinetmuziekredactie krijgt de inspiratie voor nieuwe muziekstukken voor klarinet aangereikt door een aantal vooraanstaande muziekuitgevers, die zich o.m. hebben toegelegd op muziekuitgaven voor blaasinstrumenten, kamermuziek voor blazers, hafabra, enz., die vanuit hun gespecialiseerde muziekkennis een hoge kwaliteit bewaken.

Aan deze blog is een digitale klarinetmuziekcatalogus verbonden, die wekelijks wordt aangevuld met nieuwe werken. Je kan er naar hartenlust in grasduinen en rechtstreeks downloaden wat je bevalt, op maat van je eigen speelniveau. De bibliotheek bevat zowel de klassiekers voor de klarinet als moderne composities en bewerkingen op maat geschreven van lerende klarinettisten.

De klarinetmuziekredactie gaat in deze blog regelmatig voor jou op zoek naar pareltjes uit de klarinetmuziek. We introduceren je in de wereld van de grote klassieke werken voor de klarinet, illustreren die met inspirerende uitvoeringen (bvb. via YouTube, Spotify, Deezer, …), maar we putten regelmatig uit onze eigen klarinetmuziekbibliotheek om je te duiden op nieuwigheden, goede studiemethodes, haalbare bewerkingen van gekende melodieën, werken voor verschillende ensembles. We brengen actuele en actieve componisten en hun klarinetcomposities onder jullie aandacht.

Je mag ook op regelmatige tijdstippen CADEAUTJES verwachten : klarinetuitgaves die wij en onze muziekuitgevers jullie gratis aanbieden … uit sympathie met al die enthousiaste klarinetmuziekfanaten.

Heb je commentaar ? Vragen ? Je wil je eigen artikels bijdragen ? Of ons wijzen op werken die volgens jou ontbreken ? je hebt tips en tricks of een goeie grap die je wil delen met onze volgers ? Laat het maar komen

Deze blog maakt deel uit van een de redactionele omkadering
rond de digitale partiturenbibliotheek MyPartitor .