De Bundy klarinet: de betaalbare revolutie

Deze betaalbare klarinet is ontwikkeld naar het model van de Parijse Selmer BT (Balanced Tone) klarinet, maar is gemaakt van een gegoten hars. Dit model is populair gebleven sinds haar creatie in 1948. Tegen 1978 waren er al een miljoen stuks van verkocht, en de verkoop blijft doorgaan meer dan zestig jaar nadat de eerste klarinet van de productielijn kwam.

De Bundy blijft de favoriete studieklarinet voor spelers van over de hele wereld omwille van de uitstekende verhouding tussen prijs en speelkwaliteit. De geschiedenis van de Bundy naam en de Bundy klarinetten is nauw verbonden met het verhaal van de Franse instrumentenmaker Selmer. Het was een Selmer werknemer, George Bundy, die het bedrijf lanceerde en groot maakte in de Verenigde Staten. De klarinet bekend als de Bundy Resonite model 1400 werd uitgebracht in 1948 en was een revolutie in klarinet maken.

Waarom leraren en orkestleiders nog steeds een Bundy adviseren voor student-klarinettisten ? Ondanks de uitbreiding van de beschikbare budgetten voor beginnende tot medium-niveau spelers ? Ten eerste is de Bundy een instrument dat bekend staat bij de meeste reparateurs en leveranciers van muziekaccessoires. Dat betekent dat de Bundy eigenaar geen probleem heeft om vervangende onderdelen te vinden of reparaties te laten uitvoeren wanneer nodig. Ten tweede geeft een Bundy klarinet goede ”waar voor je geld” – de 1400 is niet echt een professionele standaardklarinet, maar voor de prijs die je er voor moet neertellen is het een kwaliteitsinstrument, bekend om hun geharde, zo goed als onbreekbaar klarinetten.

Laat wat van je horen