De Yamaha klarinet

De Yamaha klarinet is de favoriet van heel wat klarinettisten, van eerstejaarsstudenten tot professionals. Je ziet ze ook vaak in symfonieorkesten opduiken. Er is ruim keuze uit een waaier van klarinettypes, van sopraan tot bas-modellen, in een heel scala van budgetten. Een Yamaha klarinet is beslist een zeer goede investering.
Klarinetten van Yamaha bestaan in verschillende materialen. De standaardlijn, met onder Bes en bas klarinetten, worden geleverd met een corpus in hars, net als de tussenliggende lijn van Bes instrumenten. De andere modellen – op maat en voor professioneel gebruik – zijn klarinetten met een corpus uit grenadille hout.
Het bereik van de klarinetten zijn Es, Bes, A, E flat alto en bas modellen. In tegenstelling tot veel andere fabrikanten, biedt Yamaha een scala aan klarinetten ”Duitse” stijl aan, niet alleen modellen volgens het Oehler systeem, maar ook klarinetten in Bes volgens het Duitse Boehm systeem, die een Boehm vingerzetting combineert met een traditionele Duitse boorgat grootte en vorm.
Yamaha produceert ook een lijn van accessoires voor de klarinet, met inbegrip van reinigingsmiddelen, mondstukken en cases.
Hoewel ze niet behoren tot de ”traditionele” namen in klarinetten, zijn Yamaha instrumenten de keuze voor veel professionele spelers. Samen met het hoge kwaliteitsniveau van de fabricage en het uitgebreide aanbod modellen, is een ander voordeel voor Yamaha klarinetbezitters dat accessoires en onderdelen vlot beschikbaar zijn. De meeste reparateurs zijn vertrouwd met deze instrumenten als je klarinet ooit reparatie nodig heeft.

Laat wat van je horen