Een Habanera om mee te beginnen – gratis download

Leerling-klarinettisten vinden heel wat melodieuze educatieve composities (niveau 1 en 2) in de klarinetmuziekbibliotheek waarmee ze al snel mooi kunnen uitpakken voor hun welwillend publiek.

Een van de uitstekende componisten die muziek schreef voor beginnende klarinetspelers is Willy Van Dorsselaer (°1918). Een populair werkje van zijn hand is nu gratis ter beschikking in de klarinetmuziekbibliotheek. Ontdek het hier.

Willy Van Dorsselaers leefde en werkte het grootste deel van zijn leven in Colmar (Frankrijk). Na zijn conservatoriumstudies was hij vele jareneen actieve uitvoerder, maar hij was vooral een uitstekend klarinetleraar aan de muziekacademie van Colmar, waarvan hij ook directeur was. Hij componeerde en arrangeerde een indrukwekkende lijst pedegogische werken voor de klarinet en voor andere instrumenten, waarin hij  zijn liefde voor muziek deed doorschijnen. Met zijn aantrekkelijke melodieën en de harmonieuze rijkdom van zijn begeleidingen kreeg hij zelfs de jongste spelertjes enthousiast. Zin om er alvast eentje te proberen ?
Download dan nu GRATIS het werk Habanera van Willy Van Dorsselaer

Hoe het zou kunnen klinken hoor je hier :

Klaar voor nog iets anders ? Bekijk dan ook de andere originele werken die Willy Van Dorsselaer voor aanvangers met de klarinet componeerde.

 

 

 

Laat wat van je horen