Ervaring met studieklarinetten ? Deel ze met ons.

Als ik er zo eens de statistieken van onze klarinetsite op nasla, stel ik vast dat er in de voorbije weken en maanden een constante factor in het surfgedrag van onze bezoekers zit : de pagina’s die het meest worden bezocht zijn de pagina’s over de keuze en de financiering van studieklarinetten …

Welke klarinet koop ik het best als startinstrument ? Kies ik een houten klarinet (grenadilla) of een uit een composietmateriaal of plastic? Is het makkelijk om te upgraden naar een betere klarinet en wanneer is het juiste moment om dit te doen ? Mijn kind wil klarinet leren, maar het instrument is nog te groot of te zwaar ? Is de oude klarinet van opa nog OK ? We zoeken hier bij klarinetmuziek.com graag samen met jullie naar antwoorden op deze vragen.

Zo te zien lopen de meningen omtrent studieklarinetten nogal uiteen:

We zullen daarom in de komende weken alvast een aantal klarinetmerken van dichterbij bekijken en jullie zo misschien een eerste leidraad meegeven om jullie te helpen bij jullie keuze. De eerste merkklarinetten waarover het zal gaan zijn :

  • De Vito klarinet
  • De Artley klarinet
  • De Bundy klarinet
  • En natuurlijk is er ook de Lyon klarinet (het nieuwe type wordt de “Clarineo” genoemd)

Maar daarmee is natuurlijk niet alles gezegd. Dus mag je nog meer verwachten in de daaropvolgende weken.

Maar ook jouw ervaring met studieklarinetten als student of als leraar of professioneel muzikant en jouw mening en commentaar over studie klarinetten zijn ontzettend waardevol : Wat vind jij het beste type of merk instrument om klarinet (aan) te leren ? En aan welke vereisten moet zo’n studie instrument voldoen ?

Laat het ons weten. En we delen jouw ervaringen graag met de andere lezers. Vooral beginners krijgen zo de juiste informatie uit de eerste hand.

Dank bij voorbaat voor jullie input
de klarinetmuziekredactie

Laat wat van je horen