Vito klarinet: je eerste keuze ?

Een Vito klarinet is vaak een goede keuze voor een student-speler. VITO maakt een breed scala aan klarinetten, waaronder enkele leden van de klarinetfamilie die andere klarinetfabrikanten over het hoofd zien. Vito is nog steeds de favoriet van schoolorkesten over de hele wereld.

In tegenstelling tot veel andere budgetinstrumenten worden deze VITO-studieklarinetten gemaakt in de USA, meer bepaald in Kenosha, Wisconsin. De VITO merknaam is eigendom van het Leblanc consortium sinds de jaren 1950, toen een explosie in de vraag naar klarinetten in de VS betekende dat de Franse instrumentenmakers niet meer aan de vraag konden voldoen, en er begonnen werd met de productie van kunststof klarinetbodies in de fabriek in Kenosha (die fabriek is in de afgelopen 50 jaar wel vier keer uitgebreid).

Het productieproces van de VITO is heel bijzonder, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van spuitgieten, maar er wordt een ruwe versie in Resotone kunststof helemaal ”leeg” gemaakt en dan nauwkeurig uitgeboord om een originele klarinet te creëren. Naast de standaard student Bes klarinet, maakt Vito ook een reeks andere klarinettypes in kunststof in plaat van in hout. Zeldzamere klarinetten zoals Alto en Contra Alto klarinetten, worden slechts door een beperkt aantal fabrikanten aangeboden en zijn daarom nogal prijzig.

De Vito instrumenten zijn daarom een gegeerde keuze voor scholen, omdat enkel deze klarinetten binnen het budget van amateurgroepen en scholen passen.

Laat wat van je horen